Niets gezelliger dan met vrienden of familie wat burgers of een groentenbrochette op de BBQ te gooien op een zwoele zomeravond of gezellige winternacht! Wil je zelf ook een BBQ aanschaffen? Lees dan even verder zodat je zeker de BBQ aankoopt die bij jou past.
Elke soort BBQ heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk dus even na waar jij hem graag voor zou gebruiken, welke smaak je verkiest en naar welke bereidingswijze jouw voorkeur uitgaat!
Authentieke grillsmaak
De meest klassieke BBQ is de houtskoolbarbecue. Je raadt het al, deze barbecue kan enkel aangestoken worden met houtskool. Houd je van een gerookt smaakje aan je vlees tijdens het maken van bijvoorbeeld Beef Jerky van een lekker biefstuk? Dan is deze barbecue iets voor jou. Doordat het vuur direct onder je voedsel brandt, kan je dankzij de hoge temperaturen verschillende bereidingsmogelijkheden uitproberen.
Woon jij in een huis met een tuin of heb je een terras? Dan kan je gemakkelijk zo’n houtskoolbarbecue plaatsen. Plaats er gewoon even een opvangbak of -schaal onder zodat je het ronddwarrelend as kan opvangen. Er bestaan ook compacte versies van de houtskoolbarbecue die je mee kan nemen op vakantie of naar het park (waar het mag natuurlijk).
Ben je een grote fan van die authentieke rooksmaak? Dan kan je ook voor een rookoven gaan. De gesloten oven zorgt ervoor dat de rook goed in het vlees trekt en afhankelijk van de bereiding kan je jouw gerecht een unieke smaak geven.
Culinaire toppers
Als je voor een echt culinair hoogstandje wil gaan, kan je kiezen voor een kamado barbecue. Deze eivormige houtskool barbecue is gemaakt van keramiek en heeft de mogelijkheid om op zowel lage als hoge temperaturen te grillen. Het is niet goedkoop, maar biedt een waaier aan bereidingstechnieken. Probeer eens een overheerlijke côte à l’os op de BBQ!
Misschien drink jij ook graag een biertje terwijl je het vlees en de groentjes aan het bakken bent? Dan hebben we nog een tip voor jou: gooi het bier eens mee op de BBQ! Zo kan je bijvoorbeeld wat bier toevoegen terwijl je je vlees rookt, zodat het vlees niet uitdroogt en een heerlijk biersmaakje meekrijgt!
Ook een biermarinade is een heerlijke optie. Bij varken, rund en kip smaakt niets lekkerder dan een donkere biersaus. Je begint best een dagje eerder aan zo’n marinade, gezien het even moet intrekken in het vlees om zoveel mogelijk smaak op te nemen alvorens je begint te bakken. Je kan het jezelf natuurlijk ook gemakkelijk maken en gewoon een barbecuesaus met biersmaak gaan halen in de winkel. Dan doe je zoveel saus bij je vlees als je maar wil na het grillen.
Geen rook overlast
Houd jij van barbecueën maar vind je die rook maar niets? Dan kan je voor een gasbarbecue gaan! Deze BBQ komt snel op temperatuur en je kan de temperatuur gemakkelijk aanpassen met een draaiknop. Snel en gemakkelijk dus!
Je moet natuurlijk wel steeds een gasfles aansluiten. Indien je weinig plaats hebt in de tuin of op het terras is dit misschien niet de beste optie voor jou. Je hebt natuurlijk ook compactere versies, maar deze hebben vaak een kleiner kookoppervlak en hebben minder grill opties beschikbaar. De bereidingsmogelijkheden op een gasbarbecue zijn ook iets beperkter.
Ben jij een echte barbecue fanaat? Dan is een buitenkeuken iets voor jou! Deze BBQ werkt ook op gas, maar is groter en heeft verschillende bereidingsmogelijkheden. Je zal er wel wat centjes voor moeten neerleggen.
Indien je een veranda of terras hebt en niet van plan bent om de barbecue van locatie te veranderen van tijd tot tijd, kan je voor een elektrische barbecue gaan. Hier heb je natuurlijk ook geen rook overlast, gezien je de barbecue gewoon in het stopcontact steekt. Net zoals een gasbarbecue komt hij snel op temperatuur.
Welke BBQ kies jij?
Een reactie achterlaten