Er zijn verschillende gerechten die alcohol bevatten. Van sommige wist je het misschien niet eens. Toch smaken die gerechten net wat lekkerder door dat vleugje alcohol. Veel ervan verdampt ook tijdens het koken, maar die smaak blijft ook na de bereiding. Daardoor zal het gerecht altijd een net andere smaak hebben dan wanneer je geen alcohol gebruikt tijdens het koken. Welke gerechten lekkerder smaken met alcohol of waar het echt bij hoort, lees je in dit artikel.
Voorgerecht: Garnalen met wijn
Garnalen zijn altijd een goed idee en lenen zich perfect als voorgerecht. Het is een voorgerecht dat niet te zwaar is en je kunt er verschillende kanten mee op. In dit geval hebben we het over garnalen die in wijn zijn klaargemaakt. Wellicht is dit niet een gerecht, waar je snel voor zal kiezen. Je zult vast niet de link leggen tussen wijn en garnalen, wat wij ook begrijpen. Echter, kan het wel jouw bezoek omver blazen. Het is namelijk een gerecht, wat je ooit een keer geproefd moet hebben.
Naast het feit dat deze garnalen bereid zijn in wijn, zijn ze ook een klein beetje pittig door het chilipepertje wat erbij moet. Dit zorgt voor een extra scherpe smaak, waar je dus ook van moet houden. Je hoeft niet bang te zijn dat je van dit gerecht zat raakt, want de wijn wordt net zo lang gekookt tot de wijn verdampt. Dit zorgt er wel voor dat de smaak van de witte wijn bewaard blijft, wat je dus ook zeker wil bereiken als je dit gerecht maakt.
Ben je op zoek naar een ander voorgerecht met witte wijn, dat wellicht wat meer vult? Dan is dit gerecht perfect.
Hoofdgerecht: een pan mosselen met bier
Een pan met mosselen en frietjes, het is een echt typisch Belgisch gerecht. Je zult het op veel menukaarten kunnen vinden. In België worden de mosselen vaak in het bier gekookt, het liefst in een blond of donker bockbier. Dat is wel een aparte variant, van het bereiden van mosselen in vergelijking met andere landen.
Wie wel eens op vakantie is geweest in het buitenland, zal mosselen kennen die in wijn zijn klaargemaakt. Dat geeft natuurlijk meteen een andere smaak. Hoe je mosselen dan ook klaar wil maken, het is wel aan te raden om het drankje waar je het in kookt ook erbij te drinken. Dit betekent dat als je mosselen in bier kookt, je een biertje in je hand erbij moet pakken. Wil je als Belg een keer mosselen in de wijn proberen? Schenk dan ook een wijn in voor erbij. Dat zorgt er namelijk voor dat je smaak van de mosselen ook versterkt worden.
Heb je na het maken van de mosselen met bier de smaak te pakken gekregen? Dan vind je hier nog meer gerechten die ook bier bevatten. Wie weet kun je er inspiratie uithalen en kun je jouw receptenboek een beetje uitbreiden.
Het toetje: tiramisu
We kennen het vast allemaal wel, dit overheerlijke Italiaanse dessert. Als je wel eens in Italië bent geweest, zul je het vast en zeker wel eens geproefd hebben. Ook in andere landen kan het populair zijn, zo staat het ook bij ons vaak op de menukaart.
Dit toetje bevat dus een vleugje alcohol, namelijk amaretto! Zo wordt deze in elk geval geserveerd in restaurants. Het originele recept zal dus altijd een vleugje amaretto bevatten. Dat geldt dus ook voor degene die je in de supermarkt haalt. Uiteraard kun je tiramisu ook gemakkelijk zelf thuis maken. Dan heb je zelf de keuze of je er alcohol in doet of niet.
Een reactie achterlaten